606 klassen växer!

Segling behöver inte främst vara en materialsport. Att kunna kappsegla på lika villkor utan att finansieringsfrågor och besättningslogistik står i centrum gör att kappsegling kan vara riktigt roligt. I 606 klassen finns den här möjligheten.

606 är kul att segla, relativt billig och kan lätt trailas till seglingar runt om i landet eller varför inte till andra länder. Både Sverige och Danmark har starka klassförbund och svenska mästerskapen i Gävle den 10-12 augusti kommer att samla över 50 båtar.

Nu har båt nummer 100 kommit ur Bengt Granholms ”fabrik” på Åland. Nytillverkningen av 606 på Åland började 1997 och produktionen av nya båtar pågår för fullt. Här i Finland är vi uppe i båt nummer 72 när det gäller både nya och äldre importerade båtar. Tänk vilket startfält det kunde vara i FM om alla samlades samtidigt!

Förbundet jobbar vidare med att 606 klassen skall passa alla oberoende prestationsförmågan på banan. I första hand skall vi se till att ha roligt både på vattnet och på land samtidigt som det skall hetta till på banan efter startskottet. Välkommen in i klassen!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s