606-projekti Rauman tapaan.

 

XVII Raumanmeren mestaruuskilpailun 2009 osallistujat Kuuskarin rantakalliolla. BSF, SSP, UPS ja RPS purjehtivat 606:illa 9-henkisin joukkuein: Naiset, nuoret ja miehet, jokaisessa 3 henkeä.

Raumalaiset ryhtyivät 2007 tositoimiin lisätäkseen kilpapurjehdusta yksityyppiveneillä, sehän on ylivoimaisesti oikeudenmukaisin tapa kilpailla. Päädyimme köliveneeseen, koska sen käyttömahdollisuudet ovat selvästi laveammat kuin jollilla. Perusteet 606-valinnalle olivat: hyvät purjehdusominaisuudet, suuri pohjoismainen venekanta, helppo kuljetettavuus ja kohtuullinen hinta. Kaudelle 2008 tilasimme 4 uutta venettä Baltic Produkter Ab:ltä. RPS rahoitti puolet sponsorien avulla ja yksityishenkilöt toisen puolen. Yhteisomistuksella saadaan taatuksi sekä veneiden käyttö seuran tarkoituksiin että niiden hyvä hoito. Nelivuotisen sopimuskauden päätyttyä veneet siirtyvät yksityisomistukseen. Vuonna 2009 laivue kasvoi 2 veneellä ja ensi kaudeksi uskomme Raumalle tulevan 2 venettä lisää. Toivomme, että UPS saa hankituksi oman laivueensa ensi kesäksi, jotta saamme kilpakumppaneita naapurikaupungista ja että 606-liitto kasvaa.
Projektimme toivottavasti kauaskantoisin vaikutus on 606-laivueen käyttö Business Sail Cupissa, tavoitteena juniorien kilpailuedellytysten kehittäminen. BSC organisoitiin rakentamis-, markkinointi-, rantatoiminta- ja kilpailutoimintaryhmiin, ja kaikki tehtiin tietysti seuramme perinteiseen tapaan talkoilla. BSC sai hyvän vastaanoton ja vuonna 2008 osallistuvia yrityksiä oli 16 ja vuonna 2009 jo 20. Kilpailukynnyksen madaltamiseksi purjehditaan 3-henkisin miehistöin ilman spinaakkeria. Vuonna 2009 purjehdittiin 19.5. – 14.6. yhteensä 6 päivänä kaikkiaan 13 lähtöä. Kilpailupäivinä RPS tarjosi purjehdusten jälkeen osallistujille iltapalan, avajaisissa ja päättäjäisissä tietysti vähän runsaamman. Kilpailijoilta keräämämme palautteen perusteella ensi kaudella  BSC keskitetään 2 viikonloppuun, ensimmäisenä harjoitellaan ja toisena purjehditaan runsaasti lyhyitä kilpailuja. Uskomme lujasti, että BSC- tuotot edistävät merkittävästi tavoitettamme nähdä RPS:n junioreita purjehtimassa SM- ja kansainvälisissä kisoissa lähivuosina.
RPS:n 606-laivuetta käytetään myös purjehdukseen tutustuttamisessa, esimerkkinä raumalaisille urheiluseuroille keväällä 2009 järjestetty purjehdusilta, johon osallistui urheilijoita ja toimitsijoita Rauman Lukosta, Pallo-Iiroista ja Rauman Naisvoimistelijoista. Lisäksi omistajat lainaavat tietenkin veneitään RPS:n jäsenistölle kokeilu- ja harjoituskäyttöön.

www.raumanpurjehdusseura.fi
Teksti ja kuvat Ari Hytönen