Staffan Lindberg och Emil Nordlund är årets finsk mästare!

FM14Glada medaljörer. Micko Karlsson, Tompi Hallberg, Emil Nordlund, Staffan Lindberg, Kasimir Johansson och Patrick Blom.

Vi har nu årets FM avklarat! Med 30 anmälda och 29 startande går FM 2014 till historien som det hittills största FM som ordnats på fastlandet! På samma linje kämpade såväl tuffa juniorer som garvade OS-seglare- inte illa med tanke på klassens framtid.

Hela regatta seglades i lätta vindar med de kännspaka Kronbergsfjärdvriden. På fredagen kördes två starter I lätt S-SW. Efter fredagens två starter syntes en klar trend på toppen som höll genom hela regattan- Lindberg & Nordlund , Hallberg & Karlsson, Rönnberg och Tallberg. På lördagen startade vi med NE, men anefter vred vinden mot E och  gjorde att seglingsnämnden fick ändra banan mellan varje start. På lördagen syntes några nya segelnummer i ledningen, bla FIN-20 med Blom & Johansson som slutade som trea.

Efter spegelblank söndagmorgon kunde seglingsnämnden skjuta det första startskottet kl 12.30 då en stabil, men svag S-SW börjat blåsa. Seglarna visade sig vara på hugget och seglingsnämnden fick ta till black flag redan I första starten- som sedan blev en allmän återkallelse vilket gjorde att ett flertal båtar fick stå över dagens första segling. Nu var det systrarna Lemströms och Nyström & Sandman som seglade om topplaceringen. Inför sista starten hade Lindberg & Nordlund säkrat sin seger och stod över seglingen, medan Hallberg och Karlsson var på hugget och tog spiken.
Utöver FM-medaljerna delade förbundet ut Afrodites sköld till bästa dambesättning, som I år gick till Bettina och Charlotta Lemström, FIN-7 (Estelle). Bästa juniorbesättningen premierades med förbundets specialomnämnande, som gick till Jakob von Koskull &crew. ÅSS premierades till den mest framgångsrika föreningen I årets FM.

Henrik Bischoff har tagit fin bilder >>

RESULTAT >>