FM närmar sig!

Årets FM är precis runt hörnet. Anmäl dig snarast ifall du inte redan gjort det och se till att även övertala kompisen ifall du inte redan gjort det. Fint tävlingsområde med kort utsegling, en skärgårdspärla till klubbhus och hoppeligen +30 båtar?  Redan anmälda och din egen anmälning kan du sköta här. Pricka också in den traditionella regattamiddagen på lördag kväll.

Är du intresserad av att delta i Staffan Lindbergs trimkurs så kom ihåg att anmäla dig på staffan@alandiatrading.ax. Tiden var 12-14 på fredagen den 28.8

Förbundet har flera duktiga seglare som är intresserade av att delta men som saknar egen båt. Meddela således asap ifall du kan tänka dig att ställa din båt till förfogande mot en rimlig ersättning så ser förbundet till att hitta en erfaren skeppare. Det är mycket viktigt för klassens fortsatta existens att vi kan erbjuda nya duktiga seglare ett tillfälle att  pröva på ”produkten”.

Som även tidigare gäller följande kriterier för att kunna delta i FM för 606:

1.1 Rätt att delta i 606-klassens finska mästerskap (FM) har alla 606-båtar som har giltigt klassbevis. I gilltig ingår ett högst 5 år gammalt flyttest. Tävlingen är öppen utan begränsningar för utländska båtar.

1.2 Rorsman och besättning skall vara medlemmar i en medlemsförening av Finlands Seglarförbund (FSF) eller motsvarande utländsk förening.

1.3 Rorsman och besättning skall vara medlemmar i Finlands 606-förbund – Suomen 606-liitto  (”klassförbund”) eller motsvarande utländsk förening.

Medlem i Finlands 606-förbund blir du genom att betala in årsavgiften 30 EUR på förbundets konto: Ålandsbanken 660100-1144377. Skriv namn, email, telefonnummer och segelnummer i meddelandefältet. I samband med registreringen så kontrolleras att årsavgiften är betald. För att stöda dam och yngre (lättere?) seglare så har förbundet beslutat att två medlemsavgifter per deltagande båt i FM räcker för att uppfylla kriteriet 1.3 men givetvis får man understöda förbudet även utöver detta.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s