RANKINGSEGLINGAR ÅR 2016 – Save-the dates !

  1. HSS Spring Cup, HSS, Helsingfors, 28.-29.5   (Flytta till kalender)
  2. EPS-ranking, EPS, Esbo 11-12.6   (Flytta till kalender)
  3. FM, Mariehamnsregattan, ÅSS, Mariehamn, 15-17.7   (Flytta till kalender)
  4. ESF 606-Ranking, ESF, Esbo, 20-21.8 (Distriktsmästerskap)   (Flytta till kalender)
  5. Baltic Dinghy, BS, Helsingfors, 10-11.9 (datum ännu obekräftat)   (Flytta till kalender)

Förutom ovannämnda rankingseglingar så kommer 606-klassen även som vanligt att vara representerad under Hangö regattan den 8.-10.7. Utöver tävlingarna ovan så erbjuds det möjligheter till träning via de olika klubbarnas veckoseglingar. ”Guest-Stars” från övriga klubbar tas gärna emot. Mera information om tidtabeller och kontaktpersoner hittas på hemsidorna under ”Tävlingar/Klubbar”.

Svenska 606-förbundet satsar stort på SM i Nynäshamn 12.-14.8. Målet är ambitiösa +80 båtar vilket inkluderar förhoppningar om ett rikligt deltagande även från Åland och fasta Finland. Nynäshamn ligger bara en knapp timme söderut från Stockholm och deltar man i FM så kan man spara resekostnader genom att köra vidare från Åland eller lämna båten på där istället för att hämta båten till fastlandet emellan tävlingarna.

RANKINGKIPLAILUT 2016 – Save-the dates !

  1. HSS Spring Cup, HSS, Helsinki, 28.-29.5   (Siirrä kalenteriin)
  2. EPS-ranking, EPS, Espoo 11-12.6   (Siirrä kalenteriin)
  3. SM, Mariehamnsregattan, ÅSS, Maarianhamina, 15-17.7   (Siirrä kalenteriin)
  4. ESF 606-Ranking, ESF, Espoo, 20-21.8 (Distriktsmästerskap)   (Siirrä kalenteriin)
  5. Baltic Dinghy, BS, Helsinki, 10-11.9 (datum ännu obekräftat)   (Siirrä kalenteriin)

Yllämainittujen rankingkisojen lisäksi 606-luokkassa on myös mahdollista kilpailla Hankoon Regatassa 8.-10.7. Tämän lisäksi seurojen viikkokisat tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet harjoitteluun. ”Guest-Starat” muista kerhoista ovat pääsääntöisesti hyvin tervetulleita. Lisätietoja aikatauluista ja yhteyshenkilöistä löytyvät verkkosivuilta kohdasta ”Tävlingar/Klubbar”.

Ruotsin 606-liitto panostavat tänä vuonna kovasti heidän RM-kisoihin SM-kisoihin Nynäshamnissa 12.-14.8. Tavoitteena peräti +80 venettä mihin sisältyy korkeat odotukset myös Suomalaisten venekuntien osallistumisesta. Nynäshamn sijaitsee ainoastaan noin tunnin ajomatkan päässä Tukholmasta ja osallistuessaan tämän vuoden SM-kisoihin Ahvenanmaalla on mahdollisuus säästää matkakulissa jättämällä veneen Ahvenanmaalle sen sijaan että sen tuodaan välillä mantereen puolelle.