Finska mästerskapen 2010

Som det ser ut nu så blir vi 49 båtar på startlinjen vilket är mycket bra, (vi hade 50 som målsättning) Vädret ser ut att fortsätta vara varm, i morgon torsdag kan det bli lite regn men sen på fredag
lördag och söndag skall det bli varmt, sol och sydliga vindar enligt rapporten idag.  Verkar alltså bli fint seglarväder ute på  Möckelöfjärden!

Här kommer lite praktisk information.

Det är trångt nere vid ÅSS, så kom ihåg att försöka parkera bilarna och trailers på anvisade parkeringsplatser som ni får i raceoffice. Observera att vägen nere vid ÅSS kommer att vara enkelriktad söderifrån. När det gäller ålänningarna så vill vi att så många som möjlig sjösätter i tid och tar bort sina trailers från hamnen så att våra gäster kan parkera sina  vid kranparkeringen. Det kommer även att vara trångt i vattnet längs kajen men vi har reserverat platser, hela kajen under kranen och ett tjugotal meter ut på pontonerna på vardera sida.

Kranen kommer att vara upplåst och behöver man lyfthjälp är det bara att ringa +358 40 512 2396 så ordnar vi någon som lyfter i båten åt er (gäller inte hemmaseglarna! Ni får
ordna det själva)

Kansliet kommer att vara öppet för registrering på torsdag mellan kl 17.00 – 21.00 och på fredag  mellan 9.00 och 10.30 och efter avslutade seglingar varje dag.
Vi kommer inte att göra någon regelrätt mätning men stickprov ute på vattnet är möjligt så se till att ha båtar och utrustning enligt klassregeln  i skick samt visa upp mätbrev när ni registrerar er.

Anmälningsavgiften (70€) kan man betala kontant i kansliet eller med kort i hamnbutiken.  Närmaste bankautomat finns uppe i centrum . Kom ihåg att man måste vara medlem i ett förbund när man deltar i mästerskapet dvs alla FIN seglare skall betala 20 euro i medlemsavgift till finska 606 förbundet, detta kan göras i raceoffice.

Det kommer att bli en hejdundrande regattamiddag på lördagkvällen uppe i Badhuspaviljongen med mat, dryck, musik och dans dit alla är välkommna, biljetter köper man i raceoffice.

I hamnbutiken vid macken finns det  godis, färdiga smörgåsar, dryck och lite annat livsmedel att köpa. Båttillbehörsbutik finns några kilometer från gästhamnen, bäst kommer man dit med bil.
Ordentlig livsmedelsbutik finns några hundra meter upp på Norragatan mot centrum.

Vill man dansa vidare på kvällen rekommenderas Arken (Nattklubb), Indigo (Bar), Adlon (sportsbar) eller Dinos (hårdrock), förutom på lördagen när det är Badhuspaviljongen som gäller.

www.segel.aland.fi

Annons