Bästa 606 Seglare!/Hyvä 606 purjehtija!

Nu är det inte långt till årets första 606 rankingtävling. Även klubbseglingarna på olika klubbar har kört igång på allvar. Hurra för sommaren! Årets första ranking arrangeras, så som redan tidigare meddelats, av NJK den 9.-10.6. och seglas på tävlingsområde ”D” rakt söder om Melkkö. Mera information om tävlingen hittas på NJK:s hemsidor www.njk.fi/. Följande länkar tar er rakt till Notice Of Race och Anmälningsblanketten. Ifall du inte ännu har anmält dig, gör det nu. Vill samtidigt passa på att påminna er om årets tävlingskalender. Vi på förbundet ser fram emot ett aktivt deltagande.   Årets rankingseglingar är följande: 1. NJK 606 Ranking, NJK, Helsingfors – Drumsö, 9.-10.6 Länk 2. Hangöregattan, HSF & Co, Hangö 6-8.7, Länk 3. Mariehamnsregattan, ÅSS, Mariehamn, 14-15.7 Länk 4. FM, EPS, Esbo, 31.8-2.9 Länk 5. Baltic Dinghy, BS, Helsingfors – Brändö, 8-9.9 Länk   606-förbundets årsmöte hölls stadgeenligt den 18.4. kl. 19:00 på Björkholmen.

Angående 606 flottan i huvudstadsregionen så bör det nämnas att Sjökrigsskolans sex båtar har tagits över av HSS och dessa bildar nu en del av HSS seglings centrum. Detta är ett bra tillskott och vi ser fram emot att få dessa båtar i aktivare bruk. George ”Tusse” Tallberg (0400-411699, georg.tallberg@pp.inet.fi) berättar vid behov mera om möjligheterna att utnyttja dessa båtar.   Med seglarhälsningar, 606-förbundets ordförande, Berndt Barner-Rasmussen (050-5124911) 606purjehtijat@gmail.com www.606.fi

Ensimmäinen 606 ranking kilpailu on jo nurkan takana. Myös eri seurojen viikkokisat ovat alkaneet todenteolla. Eläköön kesä, aurinko ja meri!   Ensimmäinen ranking-kisa järjestetään, kuten jo aiemmin todettu, NJK:n toimesta 9.-10.6. ja purjehditaan kilpailu-alueella ”D”, suoraan Melkin eteläpuolella. Lisätietoja kilpailusta löytyy NJK verkkosivuilla www.njk.fi/. Seuraavat linkit vievät sinut suoraan Kilpailukutsuun ja Ilmoittautumislomakkeelle. Jos et ole vielä ilmoittautunut niin tee se vaikka saman tien.   Alla vielä muistutuksena vuoden 2012 ranking-kisat. Odotamme aktiivista osallistumista.   Vuoden rankingkilpailut ovat seuraavat: 1. NJK 606 Ranking, NJK, Helsinki – Lauttasaari, 9.-10.6 Linkki 2. Hangon regatta, HSF & Co, Hanko, 6-8.7, Linkki 3. Mariehamnsregattan, ÅSS, Mariehamina, 14-15.7 Linkki 4. SM-Kilpailut, EPS, Espoo, 31.8-2.9 Linkki 5. Baltic Dinghy, BS, Helsinki – Kulosaari, 8-9.9 Linkki   606-liiton vuosikokous pidettiin liiton sääntöjen mukaisesti 18.4. klo. Klo 19:00 Koivusaaressa.

Koskien 606 laivastoa pääkaupunkiseudulla, niin on syytä mainita että merisotakoulun kuusi veneettä ovat nyt osa HSSän purjehduskeskusta. Tämä on hieno uutinen ja odotammekin että aktiivisten 606 veneiden fleetti pääkaupunkiseudulla tämän siirron myötä kasvaa. George ”Tusse” Tallberg (0400-411699, georg.tallberg@pp.inet.fi) kertoo tarvittaessa lisää kyseisten veneiden käyttömahdollisuuksista.     Purjehdusterveisin, 606-liiton puheenjohtaja Berndt Barner-Rasmussen (050-5124911) 606purjehtijat@gmail.com

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s