606 FM 2012 – bilder, reportage och uppdaterad ranking


Patrick Blom (ESF) och Kasimir Johansson, Freddy Markelin (NJK) och Patrick Lindeman


Täta rundningar i FM 2012.

FM i 606 år 2012 gick av stapeln det redan traditionsenliga veckoslutet i slutet på augusti / början på september. Denna gång stod EPS (Espoon Pursiseura) för arrangemangen. Förhållandena gynnade hårdvindspeciallisterna eftersom vinden låg mellan 7-12 m/s i 7 starter av 8. Speciellt under lördagens tre starter så blåste det rätt hårt vilket resulterade i flera spektakulära broachar och även en del ofrivilliga simturer. Totalt 20 båtar deltog vilket resulterar i bibehållen FM status. Att både Laser och Match Race valde att arrangera respektive FM under samma veckoslut resulterade i ett lägre deltagarantal än väntat men glädjande var däremot att flera nya duktiga seglare som bl.a. Patrick Blom, Kasimir Johansson och Peter von Koskull valde att bekanta sig med klassen.

I själva seglingarna så utkristalliserades rätt snabbt en kvartett som tillsammans skulle kämpa om segern. Freddy Markelin (NJK) med gasten Patrick Lindeman öppnade hårt med tre spikar av tre möjliga men efter det var det främst Patrick Blom (ESF) med gasten Kasimir Johansson samt Peter von Koskull (NJK) med gasten Manni Borg som höll i taktpinnen. Även Mathias Dahlman (ÅSS) med gasten Markus Manström låg ofta med i tätklungan. Det var verkligen jämt i toppen och allt var ännu öppet inför den sista starten. Slutligen var det dom gamla rävarna Freddy & Paki som med hjälp av sin femte plats med minsta möjliga marginal lyckades segla hem total segern marginal trots att Patrick & Kasimir spikade den sista seglingen. Peter och Manni var också nära men skulle ha behövt tre poäng mindre för att lägga beslag på guldet. För ovanlighetens skull var alla medaljörer denna gång från fastlandet emedan bästa (och ända) deltagare från ÅSS, Mathias Dahlman, denna gång blev utanför pallen. Stort tack till alla seglare och arrangörer för ett fin regatta!

606-rankingen närmar sig ett slut, men årets sista rankingtävling seglas den ännu inkommande veckoslut på BS. Arrangörerna väntar sig kring 15 deltagare på linjen så lönar sig att hänga med! Den uppdaterade rankingen hittas här. 606 ranking resultat 2012

Annons

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s