Manni Borg och Jonas Slotte vann BS rankingen.

I helgen 8-9 september seglades Baltic Dinghy Regatta, anordnad av Brändö Seglare, på anrika Kronobergsfjärden. Hela 15 stycken 606or ställde upp vilket är anmärkningsvärt med tanke på att det inte var frågan om varken Mariehamnsregattan eller FM. Vädret var ombytligt, dock för det mesta soligt, och vinden låg största delen av tiden på mellan W och NW vilket resulterade i många stora skift och stora tryckskillnader ute på banan. För ledarna var det ofta nervöst men för alla jagande båtar intressant eftersom ingenting slutgiltigt var avgjort före man korsade mållinjen! I dessa förhållanden var det viktigt att ligga rätt på banan och inte köra ut sig för långt. Detta lyckades Manni Borg och Jonas Slotte på FIN-59 ”Karabalja” bäst med vilket belönades med välförtjänt seger.  Andra platsen togs av Tobias Niemi och Johan Uunila med FIN-21 ”Madeleine” och på tredje platsen, med minsta möjliga marginal, kneps av Berndt Barner-Rasmussen och Josefin Hackman med FIN-6 ”Carl-Philip”. Alla tre båtlag representerar NJK. Glädjande var att seglingscentret på HSS nu verkar har fått igång intresset för sjökrigsskolans gamla 606or på allvar vilket syntes i fyra deltagande båtlag. Hoppeligen blir detta ett permanent inslag.
RESULTAT >>

Annons

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s