606 rankingen för år 2012 avgjord!

Efter en lång säsong inklusive 5 trevliga tävlingar så vanns rankingen även detta år av Jesse Kylänpää (RPS) i FIN-22. På grund av engagemang inom handikap-OS i segling så var Jesse oförmågen att delta i både FM och BDR men hans framfart i början av säsongen räckte ändå till en knapp seger. På andra plats, slagen med 1,1 poäng kom Andy Nyström (NJK) med FIN-17 och tredje platsen kneps av årets FM-vinnare Freddy Markelin i FIN-39. Grattis till vinnarna!

Jämfört med förra året så är det glädjande att se att det var minst 10 deltagande båtar i varje rankingtävling. Betydligt mera bredd än förra året. Antal deltagande 606or sammanlagt i rankingtävlingarna ökade också till 87 vilket är en ökning med knappa 10 % från förra årets 81. Detta trots att FM deltagande var lite mindre än beräknat p.g.a. att FM detta år råkade krocka med bl.a. både Laser och Match-FM. Totalt deltog 53 olika inhemska rorsmän. Klassen är således på rätt väg och år 2013 har alla förutsättningar för att deltagarantalet återigen växer. Tänk er hur klassens rankingseglingar skulle se ut ifall alla finländska seglare skulle delta i varje rankingsegling, 53 båtar på linjen varje gång!

Den på riksnivå aktivaste 606-klubben detta år var NJK med 23 deltaganden, följt av ÅSS med 16, BS med 12, HSS med 8 och RPS med 7. Speciellt positivt var att 606orna verkar ha fått en ny aktiv Detta berättar ju dock inte hela sanningen, ofta äger ju dom häftigaste duellerna rum på klubbarnas egna klubbseglingar. Mycket aktion på klubbseglingarna har det åtminstone förekommit på ÅSS, ESF, BS och NJK. Tack vare både sitt engagemang och många fina placeringar så seglade NJK seglarna detta år ihop klart mest ”Klubb”-rankingpoäng. Totalt 148,1 poäng. Näst mest poäng seglade ÅSS hem följt av RPS, ESF och BS.  Frågan om hemseglade ”klubb”-rankning poäng i förhållande till antal deltagare, så borde ge åtminstone en hänvisning om klubbarnas färdigheterna att segla sina 606or inom ramarna för rankingserien, så kammade däremot ÅSS rättvist hem segern med ett medeltal på 6,85 rankingpoäng återföljt av NJK och ESF. Till slut skulle jag också i detta skede vilja tilldela ett specialomnämnande till Victoria Mankki som tillsammans med sina två gastar Asta och Nanne deltagit i årets alla rankingseglingarna! Strong gjort. Slutliga rankingen

Annons

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s