PAF vann Mariehamnsregattan.

Traditionsenligt samlades ett 30-tal båtar med seglare från Åland, fastlandet och Sverige i Mariehamn i medlet av juni med förväntning om 2 dagar fin segling. Dag 1 lämnade ingen besviken då solsken och SW vind 7-8 m/s bjöd på fyra starter härlig  segling. Arrangörerna gladde flera seglare med lägga aningen kortare banor vilket ledde till tätare fleets och högre tempo med manövrer och rundningar.

Inte helt oväntat seglade lokala förmågorna Team PAF Daniel Mattson med Johan Nyström och Hentti Lundberg med Christian Johansson fort i den friska vinden, även om sistnämnda lyckades sköra sin spinnaker i andra starten. Lovande ÅSS-juniorerna Markus Rönnberg med Måns Lundberg avslutade dag 1 på en 3:e plats emedan första svensk Lars Östlund med Hans Mehlstrand och Peter Lindberg låg på 4:e plats.

Till dag 2 hade vinden vridit till ostlig och mojnat markant till 1-4 m/s. Vinden som skiftade i såväl styrka som riktning utmanade besättningarna att hitta bra spår på banan och hålla huvudet kallt. Daniel Mattson och Johan Nyström visade sig åter kunna bemästra även de mest knepiga förhållanden genom att säkerställa segern med placeringarna 1 och 2 i dagens första race. Hentti Lundberg med placeringarna 8, 20, 15 i dagens tre race hittade inte flytet under dag 2 och fick se sig nedpetad till tredje plats av sin son Måns med Markus Rönnberg vid rodret (placeringar 3, 7, 9). Tom Borenius med Janne Engblom missade bronset med bara 1 poäng tack vare imponerande segling genom hela dag 2 som kulminerade i en snygg spik i sista racet. Bästa svensk i slutresultatet var SLAM med Thomas Lundberg med Joakim Rodebäck på en 6:e plats.

”Vi utnyttjade vår goda fart och lyckades hitta fint flyt under hela regattan” kommenterade vinnaren Daniel Mattson efter prisutdelningen.

RESULTAT >>

Annons

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s