Bästa 606-Seglare/Hyvä 606 purjehtija!

606-fleeten gick framåt även år 2012! Totalt deltog kring 10 % flera båtar i rankingserien och också klubbseglingarna lockade flera båtar än förra året. År 2013 har alla förutsättningar att bli ett verkligt höjdarsäsong. För det första kommer det efter en paus på många år ordnas ett NM i samband med Mariehamnsregattan den 12.-14.7.! Gissar på rejält över 50 båtar på linjen och fina förhållande som alltid. Boka alltså detta veckoslut i kalendern direkt. För det andra så ordnas FM i år på anrika HSS, på paradplats rakt utanför södra Helsingfors, den 30.8.-1.9. Alla förutsättningar för en bra regatta med mycket båtar, aftersail pizza på skifferholmen, skön bastu etc. finns. Dessutom borde årets FM mig veterligen inte krocka med vare sig tyngre Laser, Match eller 6mR evenemang så finns därmed ingen giltig orsak att frånvara.

Rankingseglingar år 2013
1. NJK 606 Ranking, NJK, Helsingfors – Drumsö, 15.-16.6
2. Hangöregattan, HSF & Co, Hangö 5-7.7
3. NM, Mariehamnsregattan, ÅSS, Mariehamn, 12-14.7
4. FM, HSS, Helsingfors, 30.8-1.9
5. Baltic Dinghy, BS, Helsingfors – Brändö, 7-8.9

Därtill körs svenska mästerskapen den 8.-11.8. Detta år stor RJK i Råå som arrangör (lite söder om Helsingborg). Därtill erbjuds utmärkta möjligheter till träning via de olika klubbarnas veckoseglingar. ”Guest-Stars” från övriga klubbar är, åtminstone vad jag känner till, givetvis välkomna med. Mera information om tidtabeller och kontaktpersoner hittas på hemsidorna under ”Tävlingar/Klubbar”.

Övrigt
Förbundets email adress är som känt: 606purjehtijat@gmail.com . Hit går det bra att meddela förändringar av kontaktuppgifter, nya båtägare, fråga om tävlingar etc. Meddela gärna också ifall någon 606 seglare (eller lovande prospekt) ni känner vill med på mailinglistan.

I hopp om en lyckad säsong! 606-förbundets ordförande,
Berndt Barner-Rasmussen (050-5124911)

Osallistujamäärät kehittyivät suotuisasti myös vuonna 2012! Yhteensä noin 10% enemmän veneitä osallistui rankingkilpailuihin ja myös seuratason viikkopurjehduksissa osallistujamäärät olivat nousussa.

Vuodella 2013 on kaikki edellytykset muodostua todelliseksi huippukaudeksi! Ensinnäkin, pitkän tauon jälkeen, järjestetään jälleen PM kisat Mariehamnsregattanin yhteydessä 12.-14.7.! Odotan reilusti yli 50 osallistuvaa venekuntaa linjalle, sisältäen tietenkin kaikki luokaamme huiput, sekä upeita purjehduskelejä kuten aina. Varaa siis nämä päivät kalenteristasi heti! Toiseksi SM kisat järjestetään tänä vuonna perinteikäs HSS, paraatipaikalla suoraan Helsingin etelärannikon kupeessa 30.8.-1.9. Kaikki edellytykset hyvän regatta sisältäen paljon veneitä, aftersail pizzoja liuskesaarella, hyvät löylyt jne. ovat siis olemassa. Olemme myös pyrkineet varmistamaan että SM-kisat eivät törmää yhteenkään isompaan Laser, Match- tai 6mR tapahtumia, joten syyt jättää tulematta ovat todella harvassa.

Vuoden 2013 rankingkilpailut
1. NJK 606 Ranking, NJK, Helsinki – Lauttasaari, 15.-16.6
2. Hangon regatta, HSF & Co, Hanko 5-7.7
3. PM, Mariehamnsregattan, ÅSS, Mariehamina, 12-14.7
4. SM, HSS, Helsinki, 30.8-1.9
5. Baltic Dinghy, BS, Helsinki – Kulosaari, 7-8.9

Lisäksi Ruotsin mestaruuskisat purjehditaan 8.-11.8. Tänä vuonna RJK Rååssa toimii järjestäjänä (hieman Helsingborgista etelään).

Rankingkilpailujen lisäksi seurojen viikkokisat tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet harjoitteluun. ”Guest-Starat” muista kerhoista ovat, ainakin minun tietääkseni, myös erittäin tervetulleita. Lisätietoja aikatauluista ja yhteyshenkilöistä löytyvät verkkosivuilta kohdasta ”Tävlingar /Klubbar”.

Muuta
606-liiton sähköpostiosoite on edelleen: 606purjehtijat@gmail.com. Tänne voi ilmoittaa vaihtuvia yhteystietoja, uusia veneomistajia, tai kysellä kisoista jne. Kertokaa mielellään myös mikäli joku tuntemanne 606 purjehtija (tai lupaava prospekti) puuttuu liiton jakelulistalta.

Onnistuneen kauden toivossa, 606-liiton puheenjohtaja,
Berndt Barner-Rasmussen (050-5124911)

Annons